Vad är eliquid?

Du kanske har planer på att sluta röka, eller befinner dig i olika situationer där cigaretterna inte är tillåtna. Idag finns det faktiskt en lösning på detta. Du behöver inte klättra på väggarna av abstinens i dessa situationer, du behöver inte ens leta efter nikotintuggummin eller plåster.

Köp en ecigg istället. Det är en elektrisk cigarett, som istället för giftig tobaksrök avger en ofarlig vattenånga. Konstruktionen på den är två huvudsakliga delar. Den ena delen är ett filter (med smakämne) och den andra ett uppladdningsbart batteri. I filtret fyller man i smaken, det vill säga eliquid. Denna vätska finns både nikotinfri och med nikotin. Om man vill ha eliquid med ett nikotininnehåll finns de i olika styrka. Smakerna på dem finns också i ett väldigt brett urval. Du kan hitta allt från godissmaker till traditionell tobak. Det finns även fruktiga smaker och lite lyxigare varianter med whiskey, rom och dylikt. Man kan säga att det finns en smak för varje person.

Var köper man eliquid?

Idag är det väldigt lätt att hitta eliquid, eller e-juice som det också kallas. I de butiker där du finner ecigaretter kommer du även att hitta eliquid. Många fysiska butiker, såsom tobaksaffärer tillhandahåller oftast dessa, men det har även letat sig in i många matbutiker. Det vanligaste, och enklaste sättet för inköp idag är ändå via nätet. Det finns hur många butiker som helst på nätet som tillhandahåller både ecigaretter och tillbehör. 

När du till exempel går in på Cigoteket eliquid hittar du många olika varianter. Oftast erbjuder nätbutikerna dessutom ett större sortiment än de fysiska butikerna. Det är också väldigt enkelt att handla och betala på dessa. Många erbjuder direktöverföring från din bank, men även kortbetalning och faktura. Om du skulle vara osäker på något med tillbehör eller har andra frågetecken, finns det oftast en kundservice som du kan kontakta. När du gjort allt detta kan du se fram emot ett hälsosammare, och mer ekonomiskt liv. Du kommer spara in många kronor på att byta ut cigaretterna mot en elektrisk variant.​